Loading...
Νο 55 - Απεργία Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Νο 55 - Απεργία Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Αριθμ.Πρωτοκ.: 7878

Θεσσαλονίκη, 9 Δεκεμβρίου 2019

 

«Το ανθρώπινο δυναμικό του RBU είναι μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στην ελληνική αγορά, έχοντας επιτύχει υψηλές επιδόσεις και αποτελέσματα επί σειρά ετών. Μέσα στο RBU βρίσκεται σήμερα σημαντικό τμήμα του άριστου δυναμικού της Τράπεζας, ένα δεδομένο που το γνωρίζει όλη η αγορά.»

Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου
Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

«Οι εργαζόμενοι που θα δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να ενταχθούν στη νέα εταιρία θα παραμείνουν στην Τράπεζα Πειραιώς και θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών της στο πλαίσιο όσων ορίζονται στον Οργανισμό Προσωπικού.»

Συμφωνία μεταξύ Τράπεζας – ΟΤΟΕ – ΣΕΤΠ
για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων όσων εργαζομένων δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να μετάσχουν στο νέο σχήμα
(υπογράφουν για την Τράπεζα Πειραιώς
Χρήστος Μεγάλου -
Αναστασία Μακαριγάκη)

«Η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης, τις υποχρεώσεις που απέρρεαν από αυτό (13 υποχρεώσεις του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και 27 δεσμεύσεις για την εταιρική διακυβέρνηση και τις εμπορικές πρακτικές). Η συνολική εποπτεία του Monitoring Trustee η οποία είχε ξεκινήσει το 2013 έληξε επί της ουσίας τον Δεκέμβριο 2018 και τυπικά με την υποβολή της τελευταίας αναφοράς του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 28 Ιουνίου 2019.»

Εξαμηνιαία έκθεση
του Διοικητικού Συμβουλίου του 2019
της Τράπεζας Πειραιώς - σελίδα 16
(δηλαδή δεν υπάρχει καμία δέσμευση για μείωση προσωπικού από το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης και τους εποπτικούς μηχανισμούς καθώς το Σχέδιο αυτό έχει ήδη υλοποιηθεί!)

 

Ας κάνουμε με την αθρόα συμμετοχή μας την Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτης 11/12/2019 τον «εφιάλτη που θα στοιχειώνει»
κάθε αντεργατική τους σκέψη.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ
ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΜΗΝΩΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Συνάδελφοι,

Εν μέσω της Μεγαλύτερης Απεργιακής Κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Τράπεζα Πειραιώς αλλά και μιας μαζικότατης συγκέντρωσης, πραγματοποιήθηκε η Τριμερής συνάντηση της Πέμπτης 5/12/2019 στο Υπουργείο Εργασίας. Το κύριο αίτημα από πλευράς ΟΤΟΕ και Συλλόγων η ανάκληση των απολύσεων των 24 συναδέλφων μας και η εφαρμογή της Συμφωνίας της 25/7/2019, συνάντησε αφ’ ενός μεν την άρνηση της Τράπεζας, αφ΄ετέρου δε τη μεσοβέζικη στάση του Υπουργείου που ουσιαστικά έφερε στο τραπέζι λύσεις που δε διέφεραν από τις αρχικές προτάσεις της Τράπεζας(!!!)

Συνάδελφοι,

Μετά και την παραπάνω εξέλιξη και ενόψει της νέας τριμερούς που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/12/2019, η ΟΤΟΕ όπως γνωρίζετε, κήρυξε ομόφωνα Πανελλαδική απεργία σ’ ολόκληρο των κλάδο για την ίδια ημέρα.

Ο Σύλλογός μας με όλες του τις δυνάμεις αλλά και κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά, πρέπει και μπορεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου να δώσει τις απαντήσεις του στις εργοδοτικές πολιτικές που στήνουν στην Τράπεζά μας αλλά και σ’ ολόκληρο τον κλάδο, ένα σκηνικό πρωτόγνωρου τρόμου με απειλές , τρομοκρατία και απολύσεις.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΕΙΟ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Δεν απαντάμε – διότι δεν έχουμε καμία υποχρέωση να απαντήσουμε – στις ερωτήσεις είτε Διευθυντών είτε Περιφερειακών για το αν θα απεργήσουμε ή όχι. Το «φτηνό κόλπο» της μεταφοράς συναδέλφων ώστε να υπάρχει ταμείο σε καταστήματα που έχουν καθολική απεργιακή συμμετοχή, πρέπει να κοπεί.

Απεργούμε όλοι ώστε να μην βρουν κανέναν «πρόθυμο» να μεταφέρουν. Δεν κάνουμε σε κανέναν «προσωπικές χάρες» όταν υπάρχουν δίπλα μας απολυμένοι.

Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι ο Περιφερειακός ή ο Διευθυντής που σήμερα συγχαίρει το συνάδελφο που θα εργαστεί, θα είναι ο ίδιος που αύριο θα συναινέσει στην απόλυσή του με το κλείσιμο του καταστήματός του. Ήδη η ΟΤΟΕ και μετά από σχετικές καταγγελίες για δημιουργία κλίματος εκφοβισμού προχώρησε σαν πρώτο βήμα στην αποστολή εξωδίκων σε στελέχη της Τράπεζας. (Ανακοίνωση ΟΤΟΕ Νο 28 - 9/12/2019)

Την Τετάρτη αναμετριόμαστε κατά πρώτον με τον εαυτό μας και τη συνείδησή μας και κατά δεύτερον με τις πολιτικές της Τράπεζας.

 

Στην Απεργιακή κινητοποίηση της 11/12/2019

 Δοκιμάζεται το δικαίωμά μας στην εργασία
 Δοκιμάζεται το μέλλον μας και το μέλλον των οικογενειών μας
 Δοκιμάζεται η αλληλεγγύη μας
 Δοκιμάζεται η ανθρωπιά μας.

Η 11η Δεκεμβρίου 2019 να γίνει η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η μαζικότερη απεργία στην Τράπεζα, να γίνει η ημερομηνία που θα καταλάβει η Διοίκηση ότι τα κέρδη των μετόχων δε μπορεί να είναι πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

 

 Στην 1.00μ.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) όπου θα διεξαχθεί νέα Τριμερής Σύσκεψη

 Στη Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί μπροστά από το κτήριο της Εθνικής Αμύνης

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος        Ο Γ.Γραμματέας
Γ.Γουγούλης           Μ.Τσιμρόγλου

 

Υ.Γ. Με το e - mail που απέστειλε την Παρασκευή 6/12/2019 η INTRUM προς τους συναδέλφους που εργάζονται σ’ αυτήν με σύμβαση δανεισμού, αποκαλύπτονται πλέον πλήρως τα σχέδια και οι μεθοδεύσεις της Διοίκησης.

Συγκεκριμένα ζητείται από τους 258 συναδέλφους μας να δηλώσουν μέχρι τη Δευτέρα 16/12 αν θα συνεχίσουν στην INTRUM αποχωρώντας – οικειοθελώς από την Τράπεζα.

Ποντάροντας στο καθεστώς της τρομοκρατίας που ζουν εξαιτίας της σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι, η Διοίκηση της Τράπεζας επιχειρεί να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο. Από την πλευρά μας και έχοντας γνώμονα την υπεράσπιση της εργασίας μας στην Τράπεζα στην οποία έχουμε προσληφθεί, κινητοποιήσαμε ήδη το νομικό μας επιτελείο και θα τοποθετηθούμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Newsletter