Loading...
No 56 - Ο Αγώνας Συνεχίζεται

No 56 - Ο Αγώνας Συνεχίζεται

Αριθμ.Πρωτοκ.: 7881

Θεσσαλονίκη, 13 Δεκεμβρίου 2019

Ο Αγώνας Συνεχίζεται

4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/12/2019
(αρχής γενομένης από την έναρξη του ωραρίου)
Στις υπηρεσίες της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ που στεγάζονται
στο κτήριο της οδού Χειμάρρας στο Μαρούσι

Να ανακληθούν οι απολύσεις
και να τηρηθεί η συμφωνία με την ΟΤΟΕ

 

Συνάδελφοι,

μετά και την δεύτερη τριμερή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και στην οποία δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική εξέλιξη, βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής του αγώνα μας. Ένας έντονος και τίμιος αγώνας που δίνεται μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να δίνεται για την επιστροφή και τοποθέτηση στην Τράπεζα ΟΛΩΝ των συναδέλφων του πρώην RBU, (απολυμένων, ευρισκομένων σε άδεια ή με δανειστική σύμβαση που θα επιλέξουν την παραμονή τους στην Τράπεζα στην οποία προσλήφθηκαν) που επί σειρά μηνών έχουν γίνει τα πειραματόζωα των επιλογών και επιθυμιών της Διοίκησης.

Οι συνάδελφοι αυτοί που πίστεψαν τις εξαγγελίες της Τράπεζας, που πίστεψαν τις δεσμεύσεις της και τις υπογραφές της περί εθελοντικότητας της επιλογής τους, βρίσκονται πλέον μετά και τις 24 απολύσεις, μπροστά σε μια άλλη πραγματικότητα που διαμορφώνει μεθοδικά τους τελευταίους μήνες η Διοίκηση.

Μια πραγματικότητα που ο τρόμος για το αύριο κυριαρχεί στο μυαλό, θολώνει τη σκέψη, κάνει τον εργαζόμενο να αισθάνεται αδύναμος, ευάλωτος με συνέπεια να οδηγείται σε επιλογές που μπορεί να φαντάζουν σήμερα ως μια κάποια λύση αλλά μακροπρόθεσμα δεν παρέχουν καμία βεβαιότητα για το μέλλον του.

Συνάδελφοι,

στον τιτάνιο αγώνα που δίνουμε επί σειρά μηνών κανείς δεν πρέπει να διαχωρίζεται από τον άλλον, κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος.

Είτε βρίσκεται ανάμεσα στους απολυμένους συναδέλφους μας που περνούν σήμερα τη μεγαλύτερη δοκιμασία, είτε παραμένει στο σπίτι του με την αγωνία για την επόμενη μέρα, είτε έχει δανειστική σύμβαση και τον υποχρεώνουν να απαντήσει ανεξάρτητα από τη λήξη της, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 16/12/2019 αν θα συνεχίσει στην INTRUM αποδεχόμενος την «εθελούσια» αποχώρησή του από την Τράπεζα. Εδώ θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι όλος ο προηγούμενος προβληματισμός που ανέπτυξε ο Σύλλογός μας σχετικά με την INTRUM (βλέπε κυρίως ανακοίνωση Νο40/30 Ιουλίου 2019) εξακολουθεί να ισχύει και, φυσικά, επιβεβαιώθηκε απολύτως με τις πρακτικές της Τράπεζας.

Επιπρόσθετα, αυτό που βρίσκεται στη σκέψη μας αλλά και στη σκέψη όλων των συναδέλφων με τους οποίους βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή είναι το ότι αν σήμερα σε μία Τράπεζα οι συμφωνίες και συμβάσεις καταπατούνται, τι μπορεί να συμβεί αύριο σε μια εταιρεία Σουηδικών ή άλλων συμφερόντων

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας τιμώντας, όπως έκανε εξάλλου πάντα στην πορεία του, τους αγώνες των εργαζομένων, θα συνεχίζει να είναι με όλες του τις δυνάμεις δίπλα στους μαχόμενους συναδέλφους, σε όποιες συνθήκες και αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε.

Για τους συναδέλφους που έχουν σύμβαση δανεισμού με την INTRUM και θελήσουν να παραμείνουν στην Τράπεζα μετά την λήξη της, συντάχθηκε σε συνεργασία με το νομικό μας επιτελείο το παρακάτω απαντητικό κείμενο που πρέπει να σταλεί μέχρι και τη Δευτέρα 16/12 το απόγευμα (οι απαντήσεις θα πρέπει να κοινοποιούνται και προς Σύλλογο).

Δήλωση όσων επιλέξουν να επιστρέψουν στην τράπεζα:

«Σας δηλώνω ότι μετά το πέρας του δανεισμού μου στην Intrum δυνάμει της από … τριμερούς σύμβασης (εμού, της Τράπεζας Πειραιώς και AFS νυν Intrum Hellas) επιθυμώ να επιστρέψω στην Τράπεζα σύμφωνα με τους όρους της από 03.06.2019 επιστολής του Διευθύνοντα Συμβούλου της Τράπεζας κ. Μεγάλου και της από 25.07.2019 συλλογικής συμφωνίας της Τράπεζας Πειραιώς με την ΟΤΟΕ και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου ιδίως σε σχέση με την τήρηση της νομιμότητας (αίρεση δικαίου) σε ό,τι αφορά την επανένταξη και την απασχόλησή μου στην Τράπεζα».

Ονοματεπώνυμο

Υπογραφή 

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος     Ο Γ.Γραμματέας
Γ.Γουγούλης       Μ.Τσιμρόγλου

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Newsletter