Loading...
Νο 68 - Εθελούσια και Προφητείες

Νο 68 - Εθελούσια και Προφητείες

Αριθμ.πρωτ.: 7920

Θεσσαλονίκη, 11 Νοεμβρίου 2020

 

«ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ»


ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ και ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ

 

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης Νο 66 του Συλλόγου μας, σχετικά με το θέμα της εθελούσιας εξόδου, οφείλουμε να επανέλθουμε λαμβάνοντας πλέον σοβαρά υπ’οψη μας και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν καθημερινά από την εντεινόμενη φημολογία στους κόλπους των εργαζόμενων της Τράπεζας.

Έτσι, σύμφωνα με τη «Νέα Αποκάλυψη» που μεταφέρεται στους υπηκόους δια των «προφητών» για το επόμενο διάστημα:


1. Βάτραχoι θα καλύψουν όλη την επικράτεια, μπαίνοντας στα καταστήματα του δικτύου.
2. Ο αέρας των κτηρίων θα μολυνθεί απο ραδιενέργεια σκοτώνοντας βασανιστικά τους ανθρώπους
3. Σμήνος από αλογόμυγες θα εισβάλει σε κάθε κατοικία εργαζόμενου, σε σημείο που, όπως αναφέρει η αφήγηση, «η γη να καταστραφεί από τις αλογόμυγες»
4. Άνθρωποι που δεν θα πάρουν εθελούσια θα γεμίσουν εξανθήματα και μεγάλα σπυριά
5. Θα πέσει πολύ βαρύ χαλάζι και φωτιά από τον ουρανό, που όμοιό του δεν είχε πέσει ποτέ
6. Θα σκοτεινιάσει η γη από τα σμήνη των ακρίδων, τα οποία θα καταφανε τις αποταμιεύσεις και ότι είχε απομείνει από την πληγή του χαλαζιού
7. Για τρεις ημέρες πυκνό σκοτάδι θα σκεπάσει όλη την επικράτεια, σκοτάδι που «θα μπορεί κανείς να το ψηλαφίσει» σαν να επρόκειτο για πολύ πυκνή ομίχλη…

Έτσι όλες οι πληγές του Φαραώ θα επιπέσουν επί των κεφαλών αυτών που δεν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της «εθελουσίας» και δεν θα συναινέσουν στην αποδοχή των προτάσεων των νέων «προφητών».

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία του Covid 19 ως πέπλο συγκάλυψης αλλά και ως άλλοθι για να χτυπήσει τα εργασιακά δικαιώματα ψηφίζοντας νόμους επί παντός εργασιακού και όχι μόνο ζητήματος.

Στην Τράπεζα Πειραιώς επιχειρείται για μια ακόμη φορά να εκπαραθυρωθούν εργαζόμενοι μέσω της στοχοποίησής τους και της άσκησης ψυχολογικής βίας.

Συγχρόνως έχει ενορχηστρωθεί μια εκστρατεία καταστροφολογίας με μόνο στόχο τον επηρεασμό και τη δημιουργία φόβου για ένα αβέβαιο αύριο. Είναι μια μέθοδος που έχει βρει αποτελεσματική εφαρμογή επί σειρά ετών, μια μέθοδος που αποσκοπεί στο χτύπημα του μυαλού των εργαζομένων ώστε μέσω του φόβου και του πανικού να προχωρήσουν σε βιαστικές κινήσεις για το μέλλον τους.

Η Τράπεζα αξιοποιεί για τον σκοπό αυτό αφενός μεν τον προωθούμενο εταιρικό μετασχηματισμό της και τις εξελίξεις στο Τραπεζικό Σύστημα αφετέρου μέσω ενός αυθαίρετα ερμηνευόμενου “Διευθυντικού Δικαιώματος” (βλέπε την αντιμετώπιση των εργαζομένων του RBU) προχωρά σε εκφοβιστικές μετακινήσεις – τοποθετήσεις εργαζομένων.

Όμως όπως και να παρουσιάζουν το θέμα οι διάφοροι «καλοθελητές»
η ΑΛΗΘΕΙΑ ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι μία και αναλλοίωτη:

  • ΜΕΣΑ στην Τράπεζα υπάρχει δουλειά, ΕΞΩ δεν υπάρχει
  • ΜΕΣΑ στην Τράπεζα υπάρχει μισθός, ΕΞΩ δεν υπάρχει
  • ΜΕΣΑ στην Τράπεζα υπάρχει ένσημο, ΕΞΩ δεν υπάρχει
  • ΜΕΣΑ στην Τράπεζα υπάρχει ιατρική ασφάλιση, ΕΞΩ δεν υπάρχει

Η όποια κρίση και απόφαση σχετικά με την «εθελουσία» έξοδο πρέπει να λαμβάνεται με νηφαλιότητα και με συνυπολογισμό όχι μελλοντικών πιθανών ή απίθανων καταστάσεων, αλλά με τα σημερινά υπαρκτά και πραγματικά δεδομένα.

Αν λοιπόν ένας εργαζόμενος αποδεχθεί την εθελούσια έξοδο ενώ δεν έχει εξασφαλίσει την επιβίωση της οικογένειάς του για τα επόμενα χρόνια μέχρι τουλάχιστον να φτάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης, τότε θα αντιμετωπίσει μείζον πρόβλημα.

Ας μη ξεχνάμε ότι τα χρήματα της εθελούσιας είναι πιθανότατα τα τελευταία που θα πάρει από την όποια εργασία του και μ΄ αυτά θα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο του.

Ειδικότερα οι συνάδελφοι που προέρχονται από την Τράπεζα Μακεδονίας Θράκης ας μη ξεχνάμε ότι η αποδοχή της “εθελουσίας” μας στερεί την αποζημίωση αποχώρησης (άρθρο 26 του Οργανισμού της Τ.Μ.Θ.).

Συνάδελφοι,

Ούτε στην εργασία αλλά ούτε και στη ζωή γενικότερα δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Είναι οι μέρες που θα ακουστούν από πολλούς πάρα πολλά και ο καθένας «συμβουλάτορας» θα εξυπηρετεί πιθανότατα το δικό του συμφέρον.

Κρατήστε μικρό καλάθι, κοιτάξτε τις επιλογές και τις ανάγκες σας, επικοινωνήστε με το Σύλλογό σας που εμπιστεύεστε και προχωρήστε σύμφωνα με τα δικά σας θέλω και προσδοκίες.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη ο Σύλλογος μας, όπως έκανε με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, σας καλεί να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας και της πορείας μας στην Τράπεζα.

 

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος   Ο Γ.Γραμματέας

Γ. Γουγούλης    Μ. Τσιμρόγλου

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Newsletter