Προσφορά για παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟY ΜΑΣ
ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
(Κ.Θ.Β.Ε.)
Συνάδελφοι,
Στα πλαίσια της σταθερής συνεργασίας μας με το Κ.Θ.Β.Ε., συνεργασία που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη μας να παρακολουθήσουν με έκπτωση, με την αγορά κουπονιών αξίας 7 ευρώ, τις παραγωγές του Κ.Θ.Β.Ε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, σας κοινοποιούμε τις κάτωθι θεατρικές παραστάσεις.
Υπενθυμίζουμε τη διαδικασία:
- Τα μέλη μας προμηθεύονται από το Σύλλογο τα κουπόνια που επιθυμούν για την παράσταση που θέλουν, είτε πληρώνοντας το ακριβές αντίτιμό τους την ώρα παραλαβής τους από τα γραφεία μας, είτε πιστώνοντας το λογαριασμό του Συλλόγου (5233 014610- 271) σε περίπτωση αποστολής τους στο χώρο εργασίας.
Διευκρινίζουμε ότι τα κουπόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε παράσταση.
- Κατόπιν γνωρίζοντας την ημερομηνία, την ώρα της παράστασης καθώς και τον αριθμό των ατόμων που θα την παρακολουθήσουν, επικοινωνούν με το Κ.Θ.Β.Ε. και το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων στο τηλ. 2315 200048 κα Ιωαννίδου, το ελάχιστο 48 ώρες πριν την ημέρα που επιθυμούν, ιδιαίτερα εάν αφορά στο τέλος της εβδομάδας (Παρασκευή έως Κυριακή) ώστε να κλείσουν θέσεις.
- Την επιλεγμένη ημέρα τα μέλη μας απευθύνονται στα ταμεία του αντίστοιχου θεάτρου, όπου παραδίδουν το κουπόνι/κουπόνια (ανάλογα με τα άτομα) και ενημερώνουν τον υπάλληλο των ταμείων ότι υπάρχει κράτηση στο όνομά τους. Ο ταμίας του Κ.Θ.Β.Ε. θα τους παραδώσει τα αντίστοιχα τιμής ένεκεν εισιτήρια.
«Προσδοκώ»
2ος χρόνος
Θέατρο Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών (Φουαγιέ)
Από Πέμπτη 21|11|2024
Γιώργος Βέλτσος (με 3 παρεμβάσεις της Ευγενίας Βάγια)
Σκηνοθεσία: Σοφία Καρακάντζα
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Υποψήφιο για το βραβείο Σύγχρονου Ελληνικού Έργου
Στα 2α βραβεία της Ελληνικής Ένωσης
Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών
Το Προσδοκώ είναι ένα νέο έργο για τη μνήμη, τον θάνατο και την αθανασία, ένας επικήδειος για το θέατρο, όπως το ξέρουμε μέχρι τώρα, αλλά και για την Ιστορία. Πρόκειται για ένα παιγνίδι ανταγωνισμού και επικράτησης ανάμεσα στους νεκρούς και τους ζωντανούς. Οι νεκροί καταλαμβάνουν πολύ χώρο και οι ζωντανοί εκδικούνται συρρικνώνοντας τις ιστορικές μνήμες σε ξέφτια από παλιές ρεκλάμες και απόηχους συνθημάτων. Οι μνημειώδεις φιγούρες της μεταπολίτευσης, αποκαθηλώνονται και αποσυνδέονται από την ουσία της πράξης τους. Ο θρήνος αναδύεται από τον κλαυσίγελο, το πολιτικό αποκτά καινούργιο νόημα καθώς συνδέεται με την καθημερινή αίσθηση της απώλειας, που συνεχώς γιγαντώνεται. Σε αυτόν τον αγώνα ανάμεσα στα ξέφτια της μνήμης και τον θρήνο πάνω από το κενό, που δημιουργεί η απώλεια, ποιος θα βγει νικητής;
"Εγώ δεν είμαι τίποτα. Είμαι ο αδύναμος. Θέλω να ζήσω εγώ όπως οι άλλοι Έλληνες. Μ'ακούτε; Να ζήσω" (Γιώργος Bέλτσος)
Κατάλληλη για θεατές άνω των 12 ετών.
Χορός Μιμών
Νεφέλη Ανθοπούλου, Ηρώ Δημητριάδου, Μαρία Καραμήτρη, Εύη Κουταλιανού, Θεοδώρα Λούκας, Δημήτρης Ναζίρης, Γιάννης Παρασκευόπουλος.
Έκτακτη Αντικατάσταση
Έυα Σωφρονίδου
Ώρες παραστάσεων
Τετάρτη: 19:00
Πέμπτη- Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 17:00 & 21:15
Κυριακή: 19.00
«Βίρα τις Άγκυρες» των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα
Βασιλικό Θέατρο
Από Σάββατο 30|11|2024
Σκηνοθεσία: Αστέριος Πελτέκης
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου
Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Ανδρέου
Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος
Η πετυχημένη παραγωγή, της περσινής σεζόν, «Βίρα τις Άγκυρες» που έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 30.000 θεατές, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, και έχει συγκεντρώσει εξαιρετικές κριτικές επιστρέφει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο.
Το έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Αστέρη Πελτέκη, είναι μια αναδρομή στην ιστορία της ελληνικής επιθεώρησης, μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή που συνδυάζει τραγούδι, χορό, γέλιο αλλά και συγκίνηση, η οποία κέρδισε το στοίχημα, όπου παρουσιάστηκε.
Μια φαντασμαγορική, λαμπερή παράσταση που ψυχαγωγεί, σατιρίζει και, κυρίως, ταξιδεύει το κοινό, με ένα δυνατό σύνολο από σπουδαίους συντελεστές και ταλαντούχους, ηθοποιούς, μουσικούς και χορευτές.
Ο Νίκος Χαρλαύτης ο οποίος υπογράφει τα εντυπωσιακά κοστούμια της παράστασης είναι υποψήφιος για το βραβείο ενδυματολογίας στα φετινά βραβεία θεάτρου και παραστατικών τεχνών.
Εκκινώντας από το 1894 και την πρώτη καταγεγραμμένη ελληνική επιθεώρηση Λίγο απ’ όλα, οι δύο συγγραφείς μας ταξιδεύουν στον χρόνο καθώς μας μεταφέρουν στον λαμπερό κόσμο της Επιθεώρησης, παρουσιάζοντας τη μάχη επιβίωσης που έδιναν οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της, με φόντο σημαντικά ιστορικά γεγονότα της εποχής.
Αντλώντας υλικό από αυτοβιογραφίες μεγάλων πρωταγωνιστριών της εποχής, όπως η Σπεράντζα Βρανά, η Άννα Καλουτά, η Μαρίκα Νέζερ, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, και συνδυάζοντάς το με βιογραφικά στοιχεία μεγάλων κυριών του θεάτρου αλλά και με αφηγήσεις ή φήμες που κυκλοφορούσαν στον θεατρικό χώρο, οι δύο συγγραφείς συνέθεσαν τα βασικά πρόσωπα του έργου μέσα από «υπαρκτά υλικά».
Διανομή
Μαίρη Ανδρέου, Νίκος Βατικιώτης, Άννα Ευθυμίου, Παντελής Καναράκης, Νίκος Καπέλιος, Αγγελική Κιντώνη, Φαίη Κοκκινοπούλου, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Τατιάνα Μελίδου, Δημήτρης Μορφακίδης, Χριστίνα Μπακαστάθη, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Σπύρος Σαραφιανός, Εύη Σαρμή, Δημήτρης Σιακάρας, Γεράσιμος Σοφιανός, Νίκος Τσολερίδης, Θάνος Φερετζέλης.
Χορεύει επί σκηνής η Στέλλα Εμίνογλου
Φιγκυράν:
Κωνσταντίνος Πόποβιτς, Φιλαρέτη Πεντούση, Θωμάς Τάκαλος
Ώρες παραστάσεων
Τετάρτη: 18:30
Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο: 20:30
Κυριακή: 18:30
«MANOLIS, καρδιά σε τέσσερις χορδές»
Μονής Λαζαριστών, Σκηνή Σ. Καραντίνος
Από Παρασκευή 29/11/2024
ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Κείμενο: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης
Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη
Ένα νέο πρωτότυπο θεατρικό έργο για τον Μανώλη Χιώτη. Ένα έργο που σκάβει βαθιά στην ψυχή του μεγαλοφυούς και πρωτοπόρου μουσικού, συνθέτη και περφόρμερ και επικοινωνεί απευθείας με την καρδιά του ερωτευμένου, του προδομένου, του παρατημένου ή μελαγχολικού ακροατή, γιατρεύοντάς την από τον πόνο της ανθρώπινης κατάστασης.
Πάνω σε ένα μαγικό πάλκο, μέσα σε έναν κόσμο μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, ο Μανώλης Χιώτης και τα κοντινά στη ζωή του πρόσωπα, μιλούν σε πρώτο ενικό. Εξομολογούνται. Όχι φήμες. Όχι ψευδείς ιστορίες. Εξομολογούνται τον πυρήνα του ήθους και του σύμπαντος που αποτέλεσε ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης. Έναν πυρήνα σημαδεμένο από την απώλεια, τον πόνο, τον φθόνο, τη σκληρή δουλειά, αλλά και την επιτυχία, την αναγνώριση, την έμπνευση, τον έρωτα, την τόλμη, την πρωτοπορία, την τιμιότητα και την ανθρωπιά.
Η παράσταση παρακολουθεί τη ζωή του Μανώλη Χιώτη από τη γέννηση μέχρι το θάνατό του, με σταθμούς-κλειδιά και μεγάλες στιγμές στην καλλιτεχνική του πορεία, αλλά και στην προσωπική του ζωή, εκεί όπου, ιδιωτικά, κρίνεται η επαφή του ανθρώπου με το θείο και το αν ο κάθε άνθρωπος πήρε και έδωσε εκείνο το μερίδιο αγάπης για το οποίο ήταν προορισμένος.
Διανομή
Δήμητρα Αντωνακούδη (Μαίρη Λίντα), Ελένη Θυμιοπούλου (Ζωή Νάχη, Grace Kelly), Γιάννης Καραμφίλης (Μανώλης Χιώτης), Χρήστος Μαστρογιαννίδης (Μουσικός, Κώστας Χατζηχρήστος), Ηλίας Μπερμπέρης (Ενωμοτάρχης, Τραγουδιστής), Χρίστος Στυλιανού(Νέος Μανώλης), Γιώργος Σφυρίδης (Μίκης Θεοδωράκης, Πατέρας Χιώτη), Φωτεινή Τιμοθέου (Μαρία Χιώτη, Μαρία Κάλλας), Μανώλης Φουντούλης (Φονιάς, Βασίλης Τσιτσάνης).
Έκτακτη Αντικατάσταση
Αγγελάκης Λευτέρης
Μουσικοί Επί Σκηνής
Παφρανίδης Παύλος
Σεγκούνα-Πλιόγκου Κατερίνα
Ζιάκα Ανδρέας
Καλαμάρας Βαγγέλης
Μελισσανίδης Σπύρος
Ώρες παραστάσεων
Τετάρτη: 19:00
Πέμπτη - Παρασκευή : 21:00
Σάββατο: 18:00 & 21:00
Κυριακή: 19:00
«Η αγάπη άργησε μια μέρα» της Λιλής Ζωγράφου
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Από Παρασκευή 6/12/2024
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Διασκευή: Ροδή Στεφανίδου - Ένκε Φεζολλάρι
Συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
Ύμνο στην ελευθερία και τον έρωτα αποτελεί η νέα παράσταση που έρχεται, σε συμπαραγωγή, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.
Το εμβληματικό βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου «Η αγάπη άργησε μια μέρα» μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή, σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι ο οποίος συνυπογράφει μαζί με τη Ροδή Στεφανίδου και τη διασκευή- δραματουργική επεξεργασία.
Στο έργο σκιαγραφείται αριστοτεχνικά η απάνθρωπη σκληρότητα της πατριαρχικής οικογένειας, οι κοινωνικές συμβάσεις και η ευλογία της αγάπης.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια αλληγορία πάνω στο φασισμό και στον τρόπο που αυτός ποτίζει τις ανθρώπινες σχέσεις. Αναδεικνύονται τα σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα που προκύπτουν από την τήρηση των «πρέπει», τη μη αποδοχή της διαφορετικότητας, τη λανθασμένη υποταγή και την καταπάτηση της ελευθερίας, στην καθημερινότητα.
Ο άνθρωπος, του χθες και του σήμερα, οι αδυναμίες και οι επιθυμίες του βρίσκονται στο επίκεντρο.
Το έργο «Η αγάπη άργησε μια μέρα», βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λιλής Ζωγράφου, γραμμένο το 1994, το οποίο έγινε τηλεοπτική επιτυχία το 1997. Η συγγραφέας εστίασε στα μυθιστορήματά της στην πάλη για την ανεξαρτησία των γυναικών και στη γυναικεία χειραφέτηση. Το έργο πραγματεύεται την τόλμη που απαιτεί η ελευθερία καθώς και τον αγώνα ενάντια στην επιβολή και τον αυταρχισμό. Μια απεικόνιση της πατριαρχικής κοινωνίας και του βαθιά ριζωμένου μισογυνισμού.
*Κατάλληλο για θεατές άνω των 13 ετών
Διανομή
Υρώ Λούπη, Ιωάννα Παγιατάκη, Λίλιαν Παλάντζα , Πολυξένη Σπυροπούλου, Δανάη Σταματοπούλου, Άννη Τσολακίδου , Μαρία Χατζηιωαννίδου.
Ώρες παραστάσεων
Τετάρτη: 19:00
Πέμπτη - Παρασκευή : 21:00
Σάββατο: 18:00 & 21:00
Κυριακή: 19:00
Το Δ.Σ. του Συλλόγου